Bilić: Dokazali smo da se možemo nositi s najjačim ekipama

OKK Čelik dočekuje KK Burch

Bilić: Dokazali smo da se možemo nositi s najjačim ekipama

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u prošlom kolu A1 lige nesretno su poraženi u gostima od ekipe Igmana na Ilidži, iako su 37 minuta imali vodstvo, ali neiskustvo je došlo do izražaja u finišu, te je propala velika prilika za drugu vezanu gostujuću pobjedu.

Zeničani će u nedjelju od 16 sati u Areni dočekati jednu od najboljih ekipa u ligi, KK Burch iz Sarajeva, koja ove sezone ima cilj plasirati se u viši rang. Jedan od igrača od kojeg će zavisiti dosta toga, hoće li Zeničani upisati osmu pobjedu u prvenstvu jeste 23-godišnji kapiten Armin Bilić. Ovaj all-round igrač, sjajno igra ove sezone i jedan je od najboljih igrača lige, a nalazi se i među najboljim strijelcima A1 lige.

On se nada da ekipa može nadoknaditi manjak kvaliteta i uži roster od gostujućeg sastava, koji ove sezone ima visoke ambicije.

"Ostaje žal za prošlom utakmicom, gdje smo propustili priliku za pobjedu jer smo je sigurno i zaslužili. Idemo dalje, očekuje nas utakmica na domaćem terenu protiv Burcha, koji ove sezone igra sjajno i nalaze se u vrhu tabele. Oni sigurno imaju za cilj pobjedu protiv nas, vjerovatno su je ukalkulirali u svoj notes, ali mi ćemo pokušati napraviti iznenađenje. Snaga naše ekipe je u mladosti, borbenošću i zajedništvu. Ako odigramo dobru odbranu možemo iznenaditi goste. Igramo kompletni, osim Durme, koji vjerovatno neće moći nastupiti na dvojnu registraciju u ovom kolu, ali ostali igrači spremni su za borbu na terenu. Pokazali smo već ove sezone da se možemo nositi s najjačim ekipama, a uz podršku publike pokušat ćemo upisati osmu pobjedu u sezoni što bi za ovu mladu ekipu bio svakako veliki uspjeh", kazao je Bilić.

Utakmica OKK Čelik i KK Burch igra se u nedjelju u zeničkoj Areni s početkom u 16 sati. Košarkaši Čelika nakon 14. kola imaju omjer od po sedam pobjeda i poraza, dok Burch u 13 kola ima učinak od deset pobjeda i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi