Gradina u posljednjoj četvrtini slomila otpor Čelika

A1 liga za košarkaše, 12.kolo

Gradina u posljednjoj četvrtini slomila otpor Čelika

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u dvorani na Bilmišću u okviru 12.kola A1 lige za košarkaše dočekali Gradinu iz Srebrenika. Zeničani su u prošlom kolu doživjeli debakl od Vogošće, dok se Gradina nalazi na drugoj poziciji i večeras im je bila potrebna pobjeda kako bi zadržali visoko mjesto na tabeli.

Gosti su bolje otvorili utakmicu te su pred kraj četvrtine vodili 12 poena razlike bilo je 8:20, do kraja su održali prednost tako da je prvi period završio u korist gostiju rezultatom 14:25. Treba istaći da se u uvodnim trenucima utakmice povrijedio playmaker domaće ekipe Benjamin Fejzagić, koji je iskrenuo zglob i nije mogao nastaviti utakmicu. U drugoj četvrtini, agresivnom odbranom i presingom po čitavom terenu Zeničani su uhvatili priključak, te su na kraju druge četvrtine došli na zaostatak od samo tri poena razlike 34:37, s tim rezultatom se otišlo na odmor.

U trećem periodu početak ponovo pripada domaćoj ekipi, koja je preokrenula rezultat u svoju korist, tako da je u 25.minuti na semaforu glasilio 45:41 za Čelik. Do kraja četvrtine gosti s nekoliko dalekometnih šuteva za tri poena ponovo vraćaju prednost na svoju stranu. Na kraju treće četvrtine rezultat je glasio 55:60 za Gradinu.

U posljednjem periodu Zeničani u 34.minuti dolaze na tri poena razlike 62:65, ali nisu imali više snage da naprave ponovo preokret. Gosti su pogađali kada je bilo najpotrebnije u posljednjih pet minuta utakmice, tako da su posljednje dvije minute rutinski priveli utakmicu kraju u svoju korist. Treba za kraj istaći i veoma loše suđenje sudijske trojke Palo, Đapo i Korjenić, koji su bez potrebe s nekoliko odluka kada se utakmica lomila stvorili bespotrebnu nervozu u dvorani. Na kraju Gradina je pobijedila Čelik, a konačni rezultat glasio je 70:79 (14:25, 20:12, 21:23, 15:19).

U redovima pobjedničke ekipe briljirao je Miljan Lale s 28 poena i sedam skokova, sjajan je bio i Miodrag Tanasilović s 19 poena i 14 skokova, te tri asistencije. U redovima Čelika kapiten Armin Bilić ostvario je 22 poena, šest skokova i četiri asistencije, Ibrahim Durmo je imao 14 poena i 11 skokova, dok je Ermin Mešinović imao 12 poena i devet skokova.

Nakon 12.kola ekipa Gradine ima skor od devet pobjeda i tri poraza, dok Čelik ima skor od po šest pobjeda i isto poraza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi