Bilić: 'Liga najbogatijih'? Nije sve u novcu

Trener West Hama o Superligi

Bilić: 'Liga najbogatijih'? Nije sve u novcu

U posljednje vrijeme sve češće se piše o takmičenju najbogatijih evropskih klubova koje bi se zvalo Superliga. 

Takvu ideju prokomentarisao je bivši hrvatski selektor i hit u Premiershipu Slaven Bilić, koji ne vidi nikakvog razloga za novim takmičenjem, pogotovo ne u formatu kakav se spominje. 

"Ne vjerujem da će se to dogoditi. Ne vidim kako bi to uspjelo. FIFA i UEFA su toliko važne i toliko velike, kao i Liga prvaka. Fudbalska porodica je velika i ne mogu zamisliti da bi sve skupa mogao zamijeniti nekakav drugačiji trofej bez obzira koliko novaca se u to uloži", rekao je Slaven Bilić i potom dodao:

"Novac vlada na jedan način, ali mislim da ima dovoljno novca i za bogate klubove i u ovom sustavu. Nije sve u novcu. Barem ne bi trebalo biti", za kraj je poručio karitmazični trener West Hama. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa Bilićem se složio i Guus Hiddink, dok je Jurgen Klopp odao dojam da mu cjelokupna priča nije previše zanimljiva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi