Bilić opet koban za McClarena: West Ham upisao treći trijumf

West Ham golovima Payeta slavio sa 2:0

Bilić opet koban za McClarena: West Ham upisao treći trijumf

Posljednja utakmica petog kola Premiershipa ponudila je duel West Hama i Newcastlea, koji je pripao domaćem timu.

Londonski klub je slavio sa 2:0, te tako stigao do svoje treće pobjede i proboja na za njih odlično peto mjesto na tabeli.

Junak utakmice bio je Dimitri Payet, koji je postigao oba gola za domaće. Igrao se deveti minut kada je Francuz nakon prelijepe akcije savladao golmana Krula i donio prednost West Hamu.

Isti igrač je u 48. minutu postigao drugi gol na utakmici, kojim su otklonjene sve dileme oko pobjednika.

Newcastle se u ljetnom prelaznom roku pojačao respektabilnim imenima ali je, suprotno svim očekivanjima, ekipa Stevea McClarena posljednjeplasirani tim na tabeli sa samo dva osvojena boda.

Treneru Svraka se ponovila 2007. godina, ali je ovoga puta bilo manje bolno. I večeras ga je savladao Slaven Bilić, koji je to uradio i na Wembleyju, kada je sa Hrvatskom slavio sa 3:2 i ostavio Englesku bez plasmana na Evropsko prvenstvo.

Premier liga, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Ham - Newcastle 2:0 (Payet 9', 48')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.