Bilić s West Hamom sredio i Građane
Foto: EPA

Prvi poraz Cityja u sezoni

Bilić s West Hamom sredio i Građane

Midhat Šljivak

Fudbaleri West Hama savladali su na gostovanju ekipu Manchester Cityja s 2:1 u susretu šestog kola engleske Premier lige.

Tim Slavena Bilića nastavio je sa fantastičnim igrama protiv velikih timova, a nakon Arsenala i Liverpoola danas je pao i Manchester City.

Odlično su Čekićari otvorili meč. Igrao se šesti minut kada Victor Moses sjajno pogađa mrežu Joea Harta za prednost od 1:0.

Na novi pogodak čekalo se do 31. minute i ponovo je West Ham stigao do gola. Diafra Sakho se najbolje snalazi u gužvi, te pogađa za velikih 2:0.

Do kraja prvog poluvremena briljira golman tima iz Londona Adrian, koji je imao nekoliko sjajnih odbrana, ali je u drugoj minuti nadoknade ipak morao po loptu u mrežu. Prvijenac za City postigao je Kevin de Bruyne za rezultat prvog poluvremena od 2:1.

Nastavak donosi potpunu dominaciju Građana, Redale su se šanse pred golom West Hama, ali na kraju je tim Manuela Pellegrinija ostao bez realizacije, te Čekićari stižu do pobjede u ovom susretu.

Ovo je Cityju prvi poraz u ovoj sezoni Premiershipa.

Premier liga, 6. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - West Ham 1:2 (De Bruyne 45+2' / Moses 6', Sakho 31')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.