Bilić: Neće biti šok ako pobijedimo Manchester City
FOTO: EPA

Hrvat vjeruje u dobar rezultat

Bilić: Neće biti šok ako pobijedimo Manchester City

S. Bošković

Slaven Bilić, hrvatski trener koji vodi West Ham, tvrdi da neće biti šokantno ako njegov tim, ovog vikenda, osvoji bodove u utakmici protiv Manchester Cityja.

Ekipa Manuela Pellegrinija slavila je u svih pet utakmica odigranih u prvenstvu Engleske ove sezone, te imaju četiri boda više od drugoplasiranog Leicestera.

Ipak, sjajnu formu iz domaćeg prvenstva nisu uspješno prenijeli na evropske utakmice, te su u prvom kolu Lige prvaka na domaćem terenu poraženi od Juventusa sa 2:1. S druge strane, Čekićari su slavili u tri utakmice od pet odigranih, a upisali su pobjede protiv Arsenala i Liverpoola, u gostima.

"To bi bilo iznenađenje jer prije Juventusa Manchester City je postigao 11 golova, te nisu primili ni jedan gol, ali da budem iskren, to ne bi bio šok jer smo već dva puta uradili isto", istekao je Bilić za britanske medije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je dobro za nas - znamo što moramo učiniti da bi imali šansu. Oni su favoriti, ali očekujem od nas da odigramo dobru utakmice i ako to učinimo imamo šansu".

Prošle sezone Manchester City je na Etihadu slavio, ali su na Upton Parku bili poraženi rezultatom 2:1.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.