Bilić tri dana nakon otkaza već ima novu ponudu

Vraća se u bivši klub?

Bilić tri dana nakon otkaza već ima novu ponudu

Hrvatski stručnjak Slaven Bilić, po svemu sudeći, neće tragati za novim angažmanom.

Bilić je prije manje od šest mjeseci preuzeo saudijski Al-Ittihad kada je klub bio u zoni ispadanja, no kako ni njegov dolazak nije digao igrače iz letargije, prije nekoliko dana uslijedio je raskid saradnje. 

Saudijci su zbog prijevremenog raskida saradnje primorani isplatiti Biliću 31 plaću, što je skoro 14 miliona eura, a hrvatskom stručnjaku sada se smiješi i novi posao. Za Bilića je navodno zainteresovan Bešiktaš čiji će predsjednik Fikret Orman s njim obaviti razgovor u prvoj sedmici marta kako bi pokušao dogovoriti da odmah preuzme klub na kraju sezone kada odlazi aktuelni trener Senol Gunes.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Bilić je već imao priliku trenirati Bešiktaš, tačnije u razdoblju između 2013. i 2015. godine, a Turci javljaju da bi njegov povratak obradovao navijače iako s njim nisu osvojili titulu. Na odlasku iz Istanbula nosili su ga na rukama i poklonili mu majicu s natpisom: "Pozdrav velikom zapovjedniku".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bešiktaš se u turskoj Superligi inače nalazi na trećoj poziciji sa 11 bodova manje u odnosu na vodeći Basaksehir.

Top Komentari

Niklas
Kako lako 14milioncica pade na kasu hehe..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi