Fudbalski klasik u Istanbulu: Dva poluvremena, dva šoka za navijače
(Foto: EPA) Sjajan meč u Istanbulu nakon kojeg je Fenerbahče nekako uspio ostati van zone ispadanja iako je situacija nakon prvog dijela bila katastrofalna za ovu ekipu

Super liga, 23. kolo

Fudbalski klasik u Istanbulu: Dva poluvremena, dva šoka za navijače

Zatvaranje 23. kola Super lige donijelo je istanbulski derbi, duel Bešiktaša i Fenerbahčea na Vodafone Parku. Nakon pregršt uzbuđenja ovaj susret je završen rezultatom 3:3.

Prvo poluvrijeme je donijelo šok i očaj navijačima Fenerbahčea, dok je u drugom viđena sasvim drugačija priča.

Činilo se da je Fener pred novom blamažom, pošto je nakon prvih 45 minuta gubio sa 3:0, a da nije pošteno zaprijetio.

Vodstvo Bešiktašu je donio nekadašnji fudbaler Fenera Gokhan Gonul koji je u 11. minuti uspio zatresti mrežu gostiju nakon ubacivanja Vide.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol domaćih. Gonul je iznudio penal, a isti u gol za 2:0, u 18. minuti, pretvorio Burak Yilmaz.

Isti igrač je u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela bacio Fener na konopce golom za 3:0.

Ubjedljivim vodstvom Bešiktaša se otišlo na poluvrijeme, ali je u drugom Fener ipak pokazao svoju snagu.

Gosti u 55. minuti smanjuju na 3:1 preko Zajca, da bi samo šest minuta kasnije rezultat na semaforu glasio 3:2. Strijelac drugog gola za Fener je bio Ciftpinar.

Uvukla se nervoza u redove domaćih nakon primljenog gola, TV kamere su snimile zabirnuto lice trenera Gunesa, a ispostavilo se da je imao razloga za zabrinutost.

Igrala se 67. minuta kada je Kaldirim postigao sjajan gol za potpuni povratak Fenera (3:3) u utakmicu.

Do kraja je bilo još uzbuđenja, a vjerovatno najbolju šansu je imao Yilmaz, da ponovo dovede Bešiktaš u vodstvo. Ipak, njegov hat-trick je u 80. minuti spriječila stativa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Imao je i Fener nekoliko dobrih šansi u finišu, ali je do kraja ostalo 3:3.

Bešiktaš je nakon ove utakmice ostao na trećoj poziciji i sada ima 40 bodova, dok je Fener s bodom uspio ostati izvan zone ispadanja. Žuto-plavi su trenutno 14. sa 25 bodova na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi