Tuzla City slavio na Koševu, Sarajevu Evropa visi o koncu

Bordo tim razočarao

Tuzla City slavio na Koševu, Sarajevu Evropa visi o koncu

Edmir Škorić

U jednom od derbija 27. kola Premijer lige BiH Sarajevo je ugostilo Tuzlu City, a domaćin je na kraju doživio poraz rezultatom 1:0.

Dosta promjenljivo igra Sarajevo u posljednje vrijeme, pa je tako na Koševu doživio poraz koji bi ga mogao puno koštati u borbi za Evropu, u slučaju da ne osvoji Kup, a tamo ga u finalu čeka jako težak duel s Veležom.

Blaga inicijativa Sarajeva na početku meča, no bez konkretnih pokušaja, pa u pola sata praktično ništa značajno nismo vidjeli.

U 35. minuti postignut je pogodak i to za goste. Nakon sjajne asistencije Doffa, Džafić pogađa. Domaći nogometaši tražili su igranje rukom Mešinovića, ali sudija se nije oglašavao, pa je pokazao na centar.

Do kraja prvog dijela Sarajevo nije uzvratilo, a domaći tim ni u nastavaku nije previše pokazao.

Uvodne minute drugog dijela donose jednu ružnu sliku jer je Rifat Kapić ostao ležati na terenu, pa je ubrzo prevezen vozilom hitne pomoći nakon što je istu pozvao oficijelni spiker na stadionu.

Oglasi

Sarajevo je bilo u nokdaunu, ali je pokušavalo nešto napraviti u preostalih pola sata meča. Gosti iz Tuzle dobro su se branili, a svoju šansu čekali su iz kontri.

Najbolju šansu Sarajevo je imalo u 74. minuti, ali je Hebibović sve upropastio jako lošim udarcem sa nekih šest ili sedam metara.

Bordo tim ne uspijeva doći do pogotka, doživio je novi poraz, navijači su razočarani, a Evropa sve dalje i dalje. Kraj meča, koji je zbog velike nadoknade trajao 100 minuta, obilježio je i nevjerovatan promašaj Mehidića, nogometaša gostiju. S nekoliko metara pogodio je samo vanjski dio mreže iako je golman Sarajeva već bio savladan. U jednom od zadnjih pokušaja, Lazić je dobro gađao, ali je Fejzić odbranio i sačuvao tri boda gostima.

Sarajevo je četvrto na tabeli sa 39 bodova, a za trećeplasiranim Borcem zaostaje čak sedam bodova. Tuzlaci su sa 49 bodova sve sigurniji u svoj plasman u Evropu.

Sarajeva čeka teško gostovanje ekipi Borca u Banjaluci, direktnog rivala u borbi za Evropu, dok će u Tuzli gostovati Željezničar.

Sarajevo - Tuzla City 0:1

FK Sarajevo: Dizdarević, Mujakić, Lazić, Šabanović, Pidro, Đokanović, Kapić, Varešanović, Hebibović, Suljić, Čataković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Vukušić, Karjašević, Tomašević, Džafić, Čeliković, Doffo, Ferreyra, Morris, Mendeš, Mešinović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Njanjajevo ce sad da pizdi hahaha a juce se rugaju Zelji.... E neka vam , tako I treba... Jos Velez da vas nakanta I taman...
19 6
Chesa
Žao mi je Veleža. Sarajevu KUP i Evropa.
6 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi