Ozbiljna oštećenja na stadionu Bilino polje!
Dom Čelika i reprezentacije BiH pretrpio oštećenja

Zatvorena tribina i VIP loža

Ozbiljna oštećenja na stadionu Bilino polje!

Midhat Šljivak

Dom fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i NK Čelik, stadion Bilino polje, doživio je ozbiljna oštećenja uslijed nevremena koje je zadesilo Zenicu.

NK Čelik objavio je danas kako je stadion Bilino polje doživio značajnu štetu uzrokovanu jakim vjetrom.

Nevrijeme koje je pogodilo Zenicu, te jak vjetar koji je puhao, oštetio je krov na istočnoj tribini stadiona Bilino polje. Oštećenja su jasno vidljiva.

"Zbog prouzrokovane štete na krovu, VIP loža i tribina istok će biti zatvorena na utakmicama do daljnjeg", saopšteno je iz zeničkog kluba.

Posjetioci VIP lože i navijači koji su utakmice Čelika gledali s istočne tribine tako će na određeno vrijeme morati da promijene lokaciju s koje posmatraju utakmice, odnosno dok se nastala šteta ne sanira.

Oglasi

Bilino polje je dugogodišnji dom naše reprezentacije. Stadion je postao kultni i pričalo se širom Evrope kakvo grotlo vlada na utakmicama u Zenici.

Ipak, prethodnih godina se nije previše vodilo računa o stanju stadiona, posebno travnjaka, koji je često znao biti u katastrofalnom stanju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nastala oštećenja sigurno su novi problem za NK Čelik. Štetu je potrebno sanirati što prije i vidjet ćemo koliko će popravak krova Bilinog polja trajati, te kada će se navijači moći vratiti na istočnu tribinu.

Foto - NK Čelik

Fotografija koju je objavio NK Čelik jasno pokazuje da je šteta zaista velika i da je neophodna hitna reakcija.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ayd
Ima li kakav projekat ljudi da se ovaj stadion modernizuje, prevashodno mislim na sjever i jug, svi nesto prave samo mi tapkamo. Nadam se da ce Vrapcici biti ozbiljna konkurencija ovom BP, stadion manje vise isti ima 20 god
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi