Bilino Polje spremno

Nadamo se da će i dalje biti sretno Zmajevima

Bilino Polje spremno

Sutra navečer reprezentacija Bosne i Hercegovine igra svoju drugu utakmicu kvalifikacija za SP 2014. godine u Brazilu.

Stadion Bilino Polje već se neko vrijeme "šminka" kako bi Zmajevi u što boljim uslovima dočekivali svoje protivnike. Prvi će potpuno sređeni zenički travnjak, pored Zmajeva, osjetiti reprezentativci Latvije.

 

"Veliko zadovoljstvo zbog svega čini zbog toga što smo to uradili sa vlastitim izvođačima. Bitno finansiranje uradila je lokalna zajednica, odnosno Općina Zenica. Sve je urađeno vlastitim snagama kada je u pitanju izvođenja radova", rekao nam je Husein Hinović, direktor Javnog preduzeća za održavanje sportskih objekata u Zenici.

 

"Čelik je sa tradicijom i zadovoljstvo je danas biti predsjednik kluba. Došlo je do malih problema, pa smo se obratili prijateljima iz FK Borac, koji su nam izašli u susret i pozajmili ove stolice dok ne stignu one odgovarajuće koje su naručene i koje će biti u stalnoj upotrebi na Bilinom Polju. Zahvaljujemo se prijateljima iz Banja Luke. Ugostit ćemo Borac odmah nakon ove utakmice gdje ćemo ih srdačno dočekati i zahvaliti im se za ovaj lijep gest", kazao je u razgovoru za SportSport.ba predsjednik Čelika Senad Sarajlić, dodavši:

 

"Svjedoci smo da se svake godine ulaže u ovaj stadion i vjerujte gradu Zenici nedostaje samo dobar sportski rezultat NK Čelik. Napravili smo solidan tim ovog ljeta i iskreno se nadam da ćemo uspjeti u tom projektu. Očekujem od igrača da ostave srce na terenu i pokažu da znaju cijeniti sve ovo".

 

S novim reflektorima, ozvučenjem, golovima, novim stolicama... Bilino Polje izgleda još ljepše i pravi je nogometni hram. Nadamo se da će idalje biti sretno za Papetove Zmajeve, od kojih očekujemo i sutra dobru partiju te nova tri boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.