Šareno, ali dobro - Bilino polje spremno dočekuje večerašnji meč baraža za EURO
Večeras je nova historijska utakmica na Bilinom polju.

BiH dočekuje Ukrajinu

Šareno, ali dobro - Bilino polje spremno dočekuje večerašnji meč baraža za EURO

Eldar Ganibegović

Iako je zbog održavanja šareno na oko, travnjak Bilinog polja će spremno dočekati večerašnji duel Bosne i Hercegovine i Ukrajine.

Večeras je stadion Bilino polje u Zenici domaćin nove velike utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Izabranici Save Miloševića ugostiti će selekciju Ukrajine u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se u junu i julu igrati u Njemačkoj.

Poznato je da je bilo problema oko održavanja travnjaka na Bilinom polju, pa smo stoga danas nešto ranije došli u hram bh. reprezentacije da vidimo kakvo je stanje.

Situacija izgleda jako dobra. Iako je teren na oko šaren zbog održavanja, dojam je da će u vrlo dobrom stanju dočekati večerašnju utakmicu.

U fotogaleriji priloženoj iznad možete i pogledati kako to izgleda. Nije poznato šta je selektor zahtjevao kada se radi o dužini i vlažnosti same trave.

Oglasi

Pjanić na klupi, dilema Huseinbašić ili Cimirot

Kako nezvanično saznaje SportSport, Savo Milošević bi večeras trebao krenuti s formacijom 3-5-2, odnosno 5-3-2 kada se branimo.

Na golu će očekivano biti Ibrahim Šehić, a tri stopera ispred njega biti će povratnik Ahmedhodžić, zatim Hadžikadunić i Kolašinac.

Full bekove igrati će tandem iz Austrije, Gazibegović i Dedić, a vezni red činit će Krunić i Cimirot/Huseinbašić (dva zadnja vezna, nešto povučenije), dok će ispred njih igrati Haris Hajradinović.

Očekivano, u napadu će biti kapiten Edin Džeko, a pored njega i Ermedin Demirović koji je pored Hajradinovića u najboljoj formi od svih naših reprezentativaca.

Podsjetimo, osim Renata Gojkovića koji je kartoniran, na tribine će još Nemanja Bilbija, Said Hamulić i Benjamin Tahirović. 

Top Komentari

user1702388276
Steta, mislim da je FSBiH ovdje napraviov gresku odabirom Zenice za igranje ove utakmice. Ovo je bila jedinstvena prilika da repka konacno odigra barem jednu tekmu u RS recimo u Banjav Luci. Mislim da bi banjalucka publika napravila takav pritisak na Ukrajince (P.S. слава России) tako da bi se Ukrajinci uglavnom zalili sudiji na uvjete, ali o tom' po tom'. Recimo sve tribine u bojama zastave Republike Srpske s time da se samo obrne zastava (bijela,plava,crvena). I naravno iako su nam i Ukrajinci braca, ali odabrali su pogresnu stranu. Sve u svemu propustena prilika. Zmajevi sretno i nadamo se da veceras Ukrajinci nece proci kao na kao prije par godina na paradi KICA I *****LUKA citaj euro songu !!!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi