Bill Cartwright preuzeo Meksiko

Bivši saigrtač Mihaela Jordana

Bill Cartwright preuzeo Meksiko

Bivši saigrač Michaela Jordan u Chicago Bullsima, Bill Cartwright (57) postao je novi selektor košarkaške reprezentacije Meksika. Cartwright će naslijediti Španca Sergia Valdeolmillosa koji je Meksiko vodio posljednje tri godine.

S njim na klupi Meksiko je na nedavnom svjetskom prvenstvu stigao do osmine finale gdje je ispao od SAD. Bio je to prvi meksički nastup na svjetskom prvenstvu u posljednjih 40 godina. Cartwright je 16 sezona proveo u NBA ligi - devet u redovima New York Knicksa, šest u Chicago Bullsima, a jednu u Seattleu. S Bullsima je osvojio i tri uzastopna naslova prvaka. Trenersku karijeru je započeo kao pomoćnik Phila Jacksona u Bullsima, potom je bio asistent u New Jersey Netsima, te u Phoenix Sunsima. Prošle godine je vodio japansku ekipu Osaka Evessa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti