Billy Preston napustio Igokeu

Zbog povrede ramena vratio se u SAD

Billy Preston napustio Igokeu

S. Mlaćo

Bh. prvak Igokea večeras će u 21. kolu ABA lige ugostiti Crvenu Zvezdu, a vrijedi istaći da član tima iz Aleksandrovca više nije Amerikanac Billy Preston. 

Naime, ovaj 20-godišnjak krajem januara stigao je u Igokeu i potpisao prvi profesionalni ugovor u karijeri, s obzirom da je bio student Univerziteta Kansas, gdje je postizao veoma dobre rezultate.

Protiv njega se vodio i postupak u SAD zbog nesreće u automobilu sumnjivog porijekla pa se on odlučio na dolazak u Igokeu.

Ipak, zaradio je povredu lijevog vramena, te se vratio u Ameriku kako bi uz konsultacije sa ljekarima utvrdio se stepen povrede. Iz Igokee su zbog toga odlučili da se Preston ne vraća, te mu poželjeli što brži oporavak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi