"Bilo bi smiješno da Buvač preuzme klub kao što je Arsenal"

Bivši igrač Liverpoola prokomentarisao glasine

"Bilo bi smiješno da Buvač preuzme klub kao što je Arsenal"

Teme:

Bh. trener Željko Buvač nakon razlaza sa Jurgenom Kloppom će, po svemu sudeći, započeti samostalnu trenersku karijeru.

Nekadašnji igrač Rudar Prijedora i Borca je dugih 17 godina sarađivao sa Nijemcem, no sada je odlučio da okrene novi list, a u brojnim evropskim medijima pojavila se vijest da bi mogao preuzeti Arsenal.

Topnici ne žele platiti veliki novac koji traže svjetski treneri, već traže osobu koja bi bila revolucionar, baš poput Wengera kada je dolazio u klub, a takvo nešto vide navodno upravo u Buvaču kojeg nazivaju "Kloppovim mozgom".

Buvaču u prilog ide to što je u Arsenalu glavni čovjek za dovođenje igrača i trenera Sven Mislintat, član Borussije iz vremena kada su bh. trener i Klopp sjedili na klupi, međutim mnogi smatraju da bi bilo suludo da od cijele priče bude nešto. Da je Buvač još "zelen" za Arsenal mišljenja je i nekadašnji fudbaler Liverpoola i Tottenhama Danny Murphy.

"Bilo bi nevjerovatno da Wengera zamijeni neko ko nikada nije trenirao nijedan klub. Mislim da bi to bilo smiješno za veliki klub kao što je Arsenal", kazao je Murphy, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije važno koliko je Buvač inteligentan i šta je sve uradio, jer je to uradio kao pomoćni trener, a to je potpuno drugačije nego kao kada ste glavni trener", ističe Murphy.

Osim Buvača, kao mogući treneri Arsenala spominju se još Carlo Ancelotti, Luis Enrique...

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi