Juventus na korak od velikog transfera
Foto: EPA

Stiže Bellerin

Juventus na korak od velikog transfera

Midhat Šljivak

Torinski Juventus nalazi se na korak od velikog transfera.

Kako navodi dobro pouzdani radio Cadena SER, novi igrač Stare dame postaće španski desni bek Hector Bellerin, aktuelni igrač Arsenala.

Londonski klub je odlučio prodati 23-godišnjeg fudbalera. Progovori između dva tima su u završnoj fazi, a Topnici će na transferu ovog fudbalera zaraditi 50 miliona eura.

Interesantno, rukovodstvo Arsenala je prošlog ljeta odbilo prodati Bellerina Barceloni za istu ovu sumu, ali su očigledno uvidjeli da više novca ne mogu dobiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bellerin bi trebao biti drugo ovoljetno pojačanje Bianconera iz Premier lige, a prije njega put Torina će i veznjak Liverpoola Emrce Can koji se već dogovorio sa Juventusom.

Španac je nakon boravka u omladinskim kategorijama Barcelone ekipu Arsenala pojačao 2011. godine. Debi za prvi tim je upisao 2013. godine, a nastupio je ukupno 159 puta za ovaj tim.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi