Bilo je samo pitanje vremena: Juventus mora promijeniti ime, grb i boje!

Dosta je bilo kopiranja

Bilo je samo pitanje vremena: Juventus mora promijeniti ime, grb i boje!

Juventus će od naredne sezone nastupati pod novim imenom, sa novim grbom i drugim klupskim bojama. Ne, nije riječ o torinskom, već rumunskom Juventusu koji je stigla (zaslužena) kazna.

Bilo je samo pitanje vremena kada će se slavni Juventus pobuniti što ga ovaj mali klub iz Bukurešta doslovno kopira u svakom smislu, iako nema nikakve veze sa njima.

Rumunski sportski novinar Emanuel Rosu je na svom zvaničnom Twitter nalogu objavio vijest da su iz Torina ljubazno zamolili rumunskog imenjaka da promijeni klupska obilježja, što su ovi prihvatili. Da nisu, vjerovatno bi se sve rješavalo na neki ružniji način.

Tako će Juventus Bukurešt od sljedeće sezone nositi naziv FC Colentina, imat će drugačiji grb a vjerovatno će odustati i od pruga kao zaštitnog znaka.

Juventus iz Bukurešta je osnovan 1992. godine, takmiči se u najvišem rangu rumunskog fudbala i u svom sastavu ima i jednog fudbalera iz Bosne i Hercegovine - Ivana Sesara.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi