Bin Hammam suspendovan

Bin Hammam suspendovan

Međunarodna nogometna federacija suspendirala je članove Izvršnog odbora Muhameda bin Hammama i Jacka Warnera zbog sumnji da su nudili mito za glasove na izborima za predsjednika FIFA-e.

Prvi čovjek FIFA-e Sepp Blatter oslobođen je optužbi. Etički komitet FIFA-e saopćio je da su Bin Hammam i Warner suspendirani na neodređeno vrijeme, a ukoliko istraga pokaže da su krivi prijeti im doživotna suspenzija.

Etički komitet saslušao je Bin Hammama, Warnera i Blattera. Bin Hammam, predsjednik Azijske nogometne konfederacije, uoči saslušavanja saopćio je da se povlači iz izborne utrke za predsjednika FIFA-e.

Blatter, nakon što je oslobođen sumnje da je znao za pokušaje podmićivanje, na korak je do novog izbora na funkciju predsjednika. Bin Hammam i Warner sumnjiče se da su ponudili 40.000 dolara delegatima na skupštini Karipske nogometne federacije početkom maja.

Bin Hammam je ranije nekoliko puta demantirao optužbe o kupovini glasova, ali je priznao da je platio troškove putovanja i smještaja pojedinim delegatima na skupštini Karipske nogometne federacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti