Bin Laden htio da mu zakolju Beckhama, Owena, Sherera, Hoddlea i Seamena
Popularni engleski trojac navodno je bio posebno zanimljiv Bin Ladenu

Svjedočenje jednog teroriste

Bin Laden htio da mu zakolju Beckhama, Owena, Sherera, Hoddlea i Seamena

Osama Bin Laden želio se okušati 1998. u terorizmu, a navodno idealnu priliku vidio je na Svjetskom prvenstvu, na utakmici između Engleske i Tunisa kojoj su prethodili strašni navijački neredi.

Čelnik Al-Qaidea izjavio je da je poslao fanatike na teren kako bi zaklali Davida Beckhama, Alana Shearera, Davida Seamana, Michaela Owena i selektora Glenna Hoddlea.

Navodno je bio spremio bombaša samoubojicu koji bi uletio među fudbalere Engleske tokom utakmice na Stade Velodromeu u Marseilleu.

Drugi teroristi bi se pojavili kao medicinski radnici, potrčali bi na teren i počeli klati druge igrače.

Taj scenarij opisan je u knjizi "Terror on the Pitch" Adama Robinsona, a temelji se na bilješkama teroriste Ahmeda Zaouija.

Zaoui je napisao: "Šejh [Bin Laden], Bog ga blagoslovio, tražio je da posmatramo kretanje Davida Seamana, Alana Shearera i Hoddlea.

"Također, pažnju su privlačila i dva mlađa igrača koja su postala poznata, David Beckham i Michael Owen.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Predlagali smo da bi ključni čovjek za misiju trebao krenuti prema Seamanu i raznijeti se, a onda bi to bio signal da druga braća započnu ostatak operacije".

Šta je bilo i što nisu uspjeli u svojim nakanama, engleski "The Sun" koji je danas objavio ovu priču - nije precizirao. Možda im je kihnula kokoš ili su samo mjere obezbjeđenja bile rigorozne.

Top Komentari

Benjamingst
Cista laz zapadni moralista i mirotvoraca koji su pobili vise po Azij i Australij nego Bin Laden dok je ko fol bio ziv..... Englezi su najveci TERORISTI na planeti.
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi