Bio je na radaru mnogih, ko je bio najbrži? Raiola otkrio s kojim klubom De Ligt ima dogovor

Čeka se transfer

Bio je na radaru mnogih, ko je bio najbrži? Raiola otkrio s kojim klubom De Ligt ima dogovor

A. Čaušević

Matthjis De Ligt je odabrao svoj naredni klub, potvrdio je to i njegov zastupnik Mino Raiola. 

Holandski reprezentativac je iako ima svega 19 godina već nekoliko mjeseci najtraženiji defanzivac svijeta.

Sjajna sezona u Ajaxu dovela ga je na radaru mnogih evropskih velikana. Najuporniji su bili Barcelona, PSG i Juventus.

Prema riječima Raiola De Ligt se odlučio za Juventus. Kontroverzni menadžer je kazao kako je Stara dama postigla dogovor s talentovanim štoperom.

"De Ligt je postigao dogovor s Juventusom. Sada je preostalo da dva kluba završe pregovore. Nemamo nikakvu namjeru da se okrećemo arbitraži, uredno će se pojaviti na pripremama Ajaxa."

"Neće se pretvarati da je bolestan. To nije njegov stil, ali će sačekati da dogovor između klubova bude ubrzo pronađen", dodao je Raiola.

Juventus je prošle sedmice na adresu Kopljanika poslao ponudu tešku 65 miliona eura što je Ajax odbio.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Bianconeri pripremaju novu i poboljšanu ponudu koju će poslati u narednim danima, vjeruje se da će računajući i bonuse, iznositi oko 75 miliona eura. 

Prilikom dolaska u Juveentus De Ligt će potpisati višegodišnji ugovor vrijedan osam miliona eura po sezoni, a uz eventualne bonuse ta cifra može narasti na 12 miliona.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi