Bio je reprezentativac, a sada spašava karijeru: Slovenci zovu Zahirovića

Već neko vrijeme bez kluba

Bio je reprezentativac, a sada spašava karijeru: Slovenci zovu Zahirovića

Život je nekad, a često u ključnim trenucima, igra slučaja. Najbolji primjer je Adnan Zahirović. U eri Safeta Sušića bio je standardni reprezentativac BiH, igrao je u Rusiji, potom u Njemačkoj, ali na kraju uslijedio je rapidan pad i potpuno nestajanje sa scene.

Pokušao je Zahirović u međuvremenu karijeru "spasiti" u Splitu, potom Željezničaru, ali nije išlo, da bi onda otišao u Mladost iz Doboja kod Kaknja gdje je igrao sve do ljeta kada je na vlastito insistiranje odlučio raskinuti ugovor i potražiti novi izazov. Do danas ga Zahirović nije našao, međutim za njegovim uslugama ne nedostaje interesovanja, što potvrđuju i natpisi iz slovenačke štampe.

U svom printanom izdanju "Ekipa24" piše kako 28-godišnjeg Zahirovića u svojim redovima želi vidjeti Triglav, navodeći, između ostalog, kako je baš bh. nogometaš tip igrača kakav je potreban treneru Dejanu Dončiću na proljeće.

Zahirović je, podsjećamo, svoju karijeru započeo u zeničkom Čeliku iz kojeg je 2011. godine otišao u Rusiju i sve do 2013. godine igrao za Spartak iz Nalchika. To je bio ujedno i najbolji period u njegovoj karijeri, ali stvari su potom krenule nizbrdo, uslijedile su epizode u Bjelorusiji, Njemačkoj, Izraelu, Hrvatskoj..., koje se nisu ispostavile kao najbolje po njega.

Triglav želi i Laštru, Crnova već doveo

Klub iz Kranja tokom zime želi osnažiti momčad kako bi sačuvao prvoligaški status, a pojačanja se očito traže u bh. bazenu, pošto pored Zahirovića interes postoji i za Nevena Laštru koji je jučer sporazumno raskinuo ugovor sa aktuelnim bh. prvakom Zrinjskim.

U ovom prijelaznom roku Triglav je iz naše zemlje doveo i Ivana Crnova, doskorašnjeg nogometaša Krupe, koji je potpisao jednoipogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Došao sam u Triglav da sam sve od sebe i pomognem timu, a ovo je svakako novi izazov u mojoj karijeri. Očekujem da ću pokazati svoje kvalitete i da ćemo ostati u Prvoj ligi", izjavio je Crnov.

Triglav se inače u Prvoj ligi Slovenije nalazi na devetom mjestu. 

Top Komentari

redbull
Zvali ga u Čelik, nije htio. Draze mu biti bez kluba, nego igrati u maticnom klubu, bar dok ne nadje inostrani angazman. Toliko o karijerama naseg nasih igraca.
28 6
kikiriki
Pa ljudi ovaj Zukanovic mjenja klubove ko ja svoje gacice..
5 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi