Bio je velika zvijezda, karijera mu je propala u Kini, a od danas je bez kluba
Foto: EPA

Propast Jacksona Martineza

Bio je velika zvijezda, karijera mu je propala u Kini, a od danas je bez kluba

Midhat Šljivak

Veliki broj fudbalera svjetske klase odlučilo je da zbog bogatih ponuda karijeru nastavi u kineskoj Superligi.

Nevjerovatne sume novca privlačile su neke od najboljih fudbalera svijeta, a među njima je i kolumbijski napadač Jackson Martinez, nekadašnja zvijezda Porta.

On je u februaru 2016. godine odlučio napustiti Atletico Madrid i otići u redove kineskog Guangzhou Evergrandea. Privukao ga je ugovor od 50 miliona eura za četiri godine, ali je u Kini ovaj fudbaler potpuno nestao.

Nezdovoljstvo je kulminiralo među kineskim vlasnicima. Odlučili su da raskinu saradnu sa Martinezom i on je od danas slobodan igrač.

Tako se njegova dvogodišnja epizoda u Kini završila veoma neuspješno. Postigao je samo četiri gola u samo 10 odigranih utakmica, ali je svoj boravak dobro naplatio i za budućnost ne treba da strahuje.

Također, vjerovatno je da će on uskoro naći i novi klub, ali pravo je pitanje u kakvoj se formi nalazi čovjek koji godinu dana nije igrao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi