Bio velika nada Atletico Madrida, a sada u zatvoru proživljava dramu: "Ima koronu i depresivan je"

Život mu se preokrenuo

Bio velika nada Atletico Madrida, a sada u zatvoru proživljava dramu: "Ima koronu i depresivan je"

Endin Čaušević

Nicolas Schiappacasse svojevremeno bio je velika nada Atletico Madrida, ali nije uspio da se nametne u španskom klubu.

Ovaj 23-godišnji fudbaler je ponikao u urugvajskom River Plateu, a još kao dječak je stigao u Atletico Madrid gdje je igrao za omladinske kategorije.

Ipak, nije uspio da se nametne Diegu Simeoneu u prvom timu, te je odlučio na ljeto 2020. godine da ode u Sassuolo.

No, u italijanskom klubu se baš nametnuo, a trenutno je na posudbi u urugvajskom Penarolu. Ipak, odlazak u Urugvaj za njega se pretvorio u pravu noćnu moru jer se Schiappacasse trenutno nalazi u zatvoru.

Naime, on je uhapšen u januaru zbog nošenja oružja dok je išao na meč Penarola i Nationala. Pokušao je prokrijumčariti oružnje kao uslugu navijaču, no na kraju je uhapšen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osuđen je na 90 dana zatvora i služi kaznu u jednom urugvajskom zatvoru gdje mu je svaki dan sve teži i teži. Uz to je saznao da je pozitivan na koronavirus što je dodatno otežalo njegov boravak iza rešetaka.

"Nicolas je depresivan i loše se osjeća. Kada izađe iz izolacije tražit ćemo ljekarsku pomoć za njegove probleme jer je veoma loše", rekla je njegova advokatica Karen Pintos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi