Forlan se vraća na teren u dresu tima kojeg sanja
Foto: EPA

Ponovo u Penarolu

Forlan se vraća na teren u dresu tima kojeg sanja

M. Šljivak

Legenda urugvajskog fudbala Diego Frolan jako je blizu povratka na teren.

Iako mu je 38 godina, Forlan ima veliku želju da završi karijeru u rodnoj zemlji, a navodno je jako blizu potpisa ugovora sa omiljenim klubom, Penarolom.

Forlan je počeo karijeru u omladinskim kategorijama ovog tima. Njihov je veliki navijač, ali ozbiljnu karijeru je započeo u argentinskom Independienteu. Ipak, dres Penarola je ostao njegova velika želja koju je uspio ispuniti 2015. godine kada je potpisao za ovaj klub.

Odigrao je tada 30 utakmica i postigao je osam golova, ali je odlučio da se preseli u Indiju i zaigra za Mumbai. Iako je godinu dana van fudbala, želi ponovo na teren. Dogovor sa Penarolom je postignut i legendu ćemo vjerovatno ponovo vidjeti na terenu.

U bogatoj karijeri Forlan je igrao za Manchester United, Villarreal, Atletico, Inter, Internacional i Cezero Osaku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi