Birali su najboljeg igrača u Francuskoj, zamislite koliko je to tek bio težak posao

Mbappe ipak do nagrade

Birali su najboljeg igrača u Francuskoj, zamislite koliko je to tek bio težak posao

Edmir Škorić

France Football je napadača PSG-a Kyliana Mbappea proglasio najboljim igračem Francuske u protekloj godini.

Nije FF imao lak izbor, pošto je većina francuskih nogometaša briljirala i osvojila Svjetsko prvenstvo, no na kraju je uredništvo poznatog magazina nagradu dodijelilo mladoj zvijezdi.

Mbappe je u konkurenciji slavio ispred Rafaela Varanea iz Real Madrida i Antoinea Griezmanna iz Atletico Madrida.

"Želja mi je da ova 2018. ne bude posebna, već prije da bude samo stepenik za još bolje i uspešnije godine", izjavio je mladi napadač.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mbappe je ranije u izboru France Footballa također izabran za najboljeg na svijetu za igrače do 21 godine. Nema sumnje da će PSG-ova zvijezda jednog dana da osvoji i Zlatnu loptu, s obzirom da je već s 20 godina osvajao sve i svašta.

Ove sezone je postigao 34 pogotka u svim natjecanjima, od čega 25 u PSG-ovokm, a devet u dresu francuske reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi