Bitka za titulu i bitka za Tuzlu

Premijer liga BiH, 24. kolo

Bitka za titulu i bitka za Tuzlu

Reprezentativna pauza je završena. Domaći klubovi su istu iskoristili da odmore igrače i dodatno uigraju ekipe, pa je vrijeme da se vratimo uzbuđenjima Premijer lige BiH.

Danas su na rasporedu četiri utakmice 24. kola i očekuje nas pregršt uzbuđenja. U fokusu je naravno derbi dvije prvoplasirane ekipe na Koševu.

FK Sarajevo, lider šampionata, dočekuje Zrinjski od kojeg trenutno ima devet bodova više. Pobjeda bordo ekipe bi možda i riješila pitanje prvaka BiH, dok bi poraz itekako zakomplikovao situaciju izrabranicima Husrefa Musemića.

I u slučaju poraza Sarajevo bi zadržalo značajnu bodovnu (6 bodova) prednost nad Zrinjskim, ali ekipu sa Koševa u narednom kolu očekuje vječiti sarajevski derbi, pa je jasno da Musemićevi momci ne smiju dopustiti Zrinjskom da danas odnese bodove sa našeg najvećeg stadiona.

"Utakmica jako bitna, može borbu za prvo mjesto dovesti u neizvjesnost, a sa našom pobjedom nama olakšati stvari... U kratkom vremenskom periodu smo mi dva puta bili bolji u Kupu, ali su to bile utakmice, da tako kažem, knap", izjavio je trener Sarajeva Husref Musemić u najavi današnje utakmice.

"Nemam ništa novo reći nego jednostavno da ćemo mi pokušati u Sarajervu protiv direktnog konkurenta smanjiti bodovnu razliku na pristojnih šest bodova. Tako ćemo se i postaviti na toj utakmici. Očigledno je da nam samo pobjeda igra u ovom trenutku, sve ostalo Sarajevo ostavlja na distanci i mi teško možemo očekivati preokret", poručio je trener HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, kojem je veliki problem pred današnju utakmicu napravila povreda Miloša Filipovića.

Inače, ovo će biti treći duel Sarajeva i Zrinjskog u kartkom vremenskom periodu, pošto su ove dvije ekipe nedavno odmjerile snage u četvrtfinalu Kupa BiH. Sarajevo je u obje utakmice bilo bolje sa minimalnih 1:0.

Pomenuti susreti su donijeli nešto tvrđi fudbal, ali su Sarajevo i Zrinjski u prošlosti znali gledateljima prirediti i golijade. Jedno je sigurno - očekuje nas izuzetno zanimljiv duel na Koševu.

Treba dodati i da je Sarajevo favorit, a kladionica MOZZART je spremila odlične kvote za derbi 24. kola Premijerl ige BiH.

Dosta pažnje danas privlači i tuzlanski derbi na Tušnju, duel Tuzla Cityja i Slobode.

Tuzla Cityju su potrebni bodovi u borbi za opstanak, dok Sloboda jednostavno mora početi pobjeđivati, što je nešto što u proljetnom djelu sezone još nije uspjela.

"Ovo je specifična utakmica, gradski derbi i to je nešto više od utakmice. Očekujem poseban naboj od strane obje ekipe. Radili smo dobro u reprezentativnoj pauzi, tako da je ekipa 100% spremna za sutrašnju utakmicu. Od ranije su povrijeđeni Kostić i Nukić, a nemamo problema sa kartonima. U svaku utakmicu idemo na pobjedu pa tako i na sutrašnjoj utakmici, imamo respekt prema Slobodi, ali želimo bodove", izjavio je pred današnji okršaj na Tušnju trener Tuzla Cityja Mirza Varešanović.

Kada je u pitanju Sloboda, upitni za današnji duel su Vidović i Baraban, ali šef struke Zlatan Nalić mora pronaći dobitnu kombinaciju i prekinuti muke svoje ekipe, prije svega u napadu.

Kladionice nešto više šansi danas daju Tuzla Cityju, dok je kvota na pobjedu Slobode u kladionici MOZZART 3.20.

Ništa manje zanimljivo danas neće biti ni u Ugljeviku gdje Zvijezda 09 želi prekinuti niz loših rezultata i protiv Širokog Brijega doći do bodova zlata vrijednih u borbi za opstanak. Ipak, puno će zavisiti od Širokog koji u današnji susret ulazi nakon pobjede nad Tuzla Cityjem.

Krupa je pred odlazak na reprezentativnu pauzu uspjela iznenaditi Sarajevo i na Koševu izvući bod, pa sada fenjeraš sa novim samopouzdanjem kreće u nastavak borbe za opstanak, koja će biti izuzetno teška.

U goste Krupi stiže sjajni Radnik koji u jesenjem dijelu sezone ima tri pobjede i remi, u punoj je formi, te je blizu i pozicija koje vode u Evropu.

Premijer liga BiH, 24. kolo:

Subota

FK Krupa - FK Radnik 16:00
FK Tuzla City - FK Sloboda 16:00
FK Zvijezda 09 - NK Široki Brijeg 16:00
FK Sarajevo - HŠK Zrinjski 19:00

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja

NK GOŠK - FK Željezničar 16:30
NK Čelik - FK Mladost 19:00

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarHZ
I DAJTE GOL I DAJTE GOL ORI SE SA SJEVERA!!! NAVIJAMO,NAVIJAMO,NAVIJAMO ZA SARAJ'VO!!! ALE ALE ALE ALE ALE ALE ALE ALE
6 0
velez mo
HAJMO SARAJEVO,GOLOVA,GOLOVA.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi