Bitna pobjeda Valencije nad Villarrealom

La Liga

Bitna pobjeda Valencije nad Villarrealom

E. Škorić

Valencia je u meču 15. kola La Lige bila bolja od Villarreala s 2:1, a zanimljivo da su svi golovi pali u drugom dijelu.

Mogla je publika na Mestalli da vidi pogodak i u prvih 45 minuta, no Moreno je promašio penal za Villarreal.

Na otvaranju drugog dijela Rodrigo zabija za vodstvo Valencije, ali samo pet minuta kasnije Zambo Andre-Frank donosi izjednačenje (1:1).

Ipak, Torres u 70. minuti pronalazi put do gostujuće mreže i donosi bitna tri boda domaćoj momčadi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia je sada sedma sa 23 boda i vraća se u trku za Ligu prvaka, dok je Villarreal 13. sa 18 bodova i sada je bliže opasnoj zoni nego vrhu tabele.

Valenciju u narednom kolu čeka gradski derbi s Levanteom, a Villarreal će ugostiti Atleticu s nadom da će ipak da prekine negativnu seriju od tri poraza i pet utakmica bez pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi