Spektakl na Mestalli: Valencia i Chelsea odigrali fantastičan meč, na kraju bez pobjednika

Liga šampiona, 5. kolo

Spektakl na Mestalli: Valencia i Chelsea odigrali fantastičan meč, na kraju bez pobjednika

Valencia i Chelsea su večeras na Mestalli podijelili bodove u susretu 5. kola grupne faze Lige šampiona jer su odigrali 2:2. 

Na Mestalli smo gledali zaista fantastičan susret. Postignuta su četiri pogotka a moglo ih je biti barem još toliko.

Valencia je krenula žestoko. Šišmiši su bili daleko bolji u prvom poluvremenu i stvorili su nekoliko velikih šansi. Najveću je propustio Maxi Gomez koji je je sa svega tri ili četiri metra promašio čitav fudbal. U 30. minuti isti igrač je imao šansu za popravni, ali Arrizabalaga mu je odbranio. Kasnije prijeti i Chelsea preko Kantea, ali Francuz šutira preko gola. Abraham kasnije pokušava, ali Cillesen je na mjestu.

Poslije svega toga domaći dolaze do vodstva. Igrao se 40. minut kada je Carlos Soler ispratio dobar ubačaj u šesnaesterac gostiju i matirao Arrizabalagu za 1:0.

Ipak, samo minut kasnije Chelsea poravnava i to nakon što je prvi put poslije 122 klupska meča gol postigao Mateo Kovačić. Odmah poslije toga Hrvat je imao stopostotnu šansu za preokret, ali Cillessen je sjajno odbranio.Do kraja prvog dijela nije bilo šansi i na odmor se odlazi pri rezultatu 1:1.

U nastavak meča Valencia ulazi mlako, pa Chelsea dolazi do vodstva u 50. minuti. Pulišić je pogodio, a glavni sudac je gol priznao tek nakon VAR snimka.

To je Šišmiše natjeralo da napadnu svim silama, a prvu veliku šansu imao je Rodrigo koji u 57. minuti šutira preko gola. Osam minuta kasnije domaći dobijaju penal, ali udarac Pareja s bijele tačke brani Arrizabalaga.

Valencia nije odustajala od napada ni nakon toga pa u 82. minuti sasvim zasluženo dolazi do poravnanja preko Daniela Wassa. I nakon toga su domaći imali šanse za preokret, ali su promašivali ono što se ne promašuje ni u snu. Tako je Rodrigo promašio prazan gol u 96. minuti i ostalo je 2:2.

Nakon ovog remija obje ekipe imaju po osam bodova, ali Valencia ima bolji međusobni duel. Ipak, Chelsea je u prednosti radi lakšeg rasporeda u posljednjem kolu.

Liga prvaka, grupa H, 5. kolo:

Valencia - Chelsea 2:2

U istom terminu igran je i susret u grupi G u kojem je Zenit dobio Lyon sa 2:0. Golove su postigli Dzyuba i Ozdoev. Zenit i Lyon sada imaju po sedam bodova, ali Zenit ima bolji međusobni duel.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga šampiona, grupa G, 5. kolo:

Zenit - Lyon 2:0

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije