Bitne pobjede Leverkusena i Hoffenheima, Mainz iznenadio Dortmund

Bundesliga, 32. kolo

Bitne pobjede Leverkusena i Hoffenheima, Mainz iznenadio Dortmund

Na terenima u Bundesligi u terminu od 20.30 sati igrane su četiri utakmice, a vrlo bitne pobjede zabilježile su ekipe Bayer Leverkusena i Hoffenheima. 

Leverkusen je u vrlo zahtjevnoj borbi za Ligu prvaka, a večeras je ostvario jako bitnu pobjedu nad ekipom Kolna od 3:1. Apotekari su još uvijek na 4. poziciji i imaju bod više od Monchengladbacha koji je peti.

S druge strane, Hoffenheim se bori za Evropa ligu i gostujućom pobjedom kod Augsburga od 3:1 uspio je skočiti na 7. mjesto koje vodi upravo u to takmičenje. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić u igru je ušao u samom finišu ovom meča.

Iznenađenje večeri i kola napravila je ekipa Mainza koja je slavila u gostima kod Dortmunda sa 2:0.

U preostalom susretu igranom večeras Leipzig i Fortuna Dusseldorf podijelili su bodove jer su odigrali 2:2 na Red Bull Areni.

Podsjetimo, nešto ranije u toku dana igran je još jedan meč ovog kola u kojem je Eintracht Frankfurt dobio Schalke sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realno_govoreci
Ne namjestaju se utakmice u Njemačkoj,ma neeeeee hahhahah
0 2
Penderinos
Koja bruka , trener Hoffenheima stavi Grillitscha na štopersku poziciju ( lik inače centralni vezni) dok bicakcic grije klupu. E moj Bico našto si spao
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi