Bivši bh. reprezentativac postao slobodan igrač, slijedi li povratak u Premijer ligu?
Hoće li Zakarić uspjeti oživjeti svoju karijeru, te se vratiti na bh. terene saznat ćemo u narednom periodu

Zakarić završio epizodu u Zadru

Bivši bh. reprezentativac postao slobodan igrač, slijedi li povratak u Premijer ligu?

D. Kurbegović

Čudne su nogometne sudbine, za nekoliko godina igrači s vrha karijere spadnu na nizak nivo, te obratno iz nižih liga dođu do sjajnih transfera i ugovora. Jedan od igrača koji je u nogometnom svijetu već mnogo prošao, a tek mu je 30. godina.

Riječ je o Goranu Zakariću, bivšem bh. reprezentativcu koji je posljednjih pola godine proveo u ekipi Zadra, koja se prošle sezone takmičila u 3. HNL - grupa Jug. Iako je imao brojne ponude iz Premijer lige BiH, ovaj iskusni ofanzivac odlučio je iz porodičnih razloga da ode u Zadar, gdje je pomogao ekipi da izbori promociju u viši rang.

"Radi porodice sam došao u Zadar, iako su me mnogi otpisali da je taj potez i kraj ozbiljne karijere, mislim da mogu još nekoliko sezona igrati na višem nivou, a to ću dokazati u narednom periodu. Završio sam sezonu u Zadru, oni su ušli u viši rang, a ja sam slobodan igrač i nije ni isključen povratak u BiH, gdje sam ujedno i napravio svoje nogometno ime. Bilo je nekih kontakata s određenim klubovima, ali nije još ništa konkretno, vjerujem da ću ubrzo pronaći klub i spremiti se dobro za narednu sezonu", kazao je za SportSport.ba Goran Zakarić.

Ovaj nogometaš je prošao sve omladinske selekcije BiH, te je za našu seniorsku reprezentaciju upisao 11 nastupa. U svojoj karijeri pored Zadra nastupao je još za Borac, Kozaru, Široki Brijeg, Dinamo Zagreb, Lokomotivu Zagreb, Zrinjski, Željezničar, Slaven Belupo, Partizan, Craiovu, Borac i Ohod Al-Medinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema portalu Transfermarkt.com, Zakarić je u dosadašnjoj seniorskoj karijeri odigrao 372 utakmica, postigavši 78 golova uz 57 asistencija na svome kontu. U svojoj karijeri u dva navrata osvojio je titulu prvaka naše zemlje s Borcem i Zrinjskim, dok je Kup osvajao dok je nosio dresove Željezničara i Partizana. U dva navrata dok je nosio dres Borca i Željezničara izabran je za igrača godine u BiH.

Top Komentari

Drakula
Za prve lige federacije pojacanje
0 1
Malac
Da se kladimo da ce u nk zeljeznicar i jeste za njih dom penzionera
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi