Četvrti rang hrvatskog fudbala primamljiviji je od Premijer lige Bosne i Hercegovine?
Iako je imao razgovore s klubovima iz Premijer lige BiH, Goran Zakarić je odabrao četvrti rang hrvatskog fudbala. Foto: HNK Zadar

Zakarić i zvanično u Zadru

Četvrti rang hrvatskog fudbala primamljiviji je od Premijer lige Bosne i Hercegovine?

E. Ganibegović

Malo ko je mogao vjerovati u ovo, ali desilo se. Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine od danas je i zvanično novi član hrvatskog niželigaša HNK Zadar.

Kako je SportSport.ba danas i najavio, bivši fudbaler Željezničara, Borca, Širokog Brijega i Zrinjskog potpisao je za ovaj hrvatski tim.

"Lako sam našao zajednički jezik s ljudima iz kluba. Zadar je dugoročak projekat kojem mogu pomoći svojim iskustvom", izjavio je Zakarić nakon potpisa za ovaj tim.

S obzirom na to da je Goran Zakarić imao ponuda i iz elitnog ranga bh. fudbala, postavlja se pitanje da li je to četvrti rang hrvatskog fudbala (3. HNL - grupa Jug) atraktivniji od prvog ranga bh. fudbala.

Ovaj sjajni krilni fudbaler imao je kontakte s FK Sloboda, no prioritet mu je bio inostrani angažman. Našao ga je, ali definitivno to nije ono što odgovara realnim mogućnostima Gorana Zakarića.

"Nisam bio zadovoljan onim što mi se nudilo kao mogućnost, pa sam našao zajednički jezik s ljudima iz Zadra", rekao je Zakarić, pa dodao:

Oglasi

"Tu sam od ranije, jer sam s dečkima trenirao zadnjih mjesec dana. To su stvarno vrhunski momci, a svima u Klubu sam neizmjerno zahvalan." 

"Nadam se da ću biti od pomoći, kako sebi tako i ekipi, a naročito mlađim igračima. Razgovarajući s ljudima iz klupske uprave i trenerima shvatio sam da je HNK Zadar dugoročan projekt.

Na meni je da odgovorim na te zahtjeve te da se uklopim u ekipu. Svima nam je cilj unaprjeđenje igre koja će u konačnici donijeti rezultat", zaključio je ovaj krilni fudbaler.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNK Zadar je objavio da dolaskom Gorana Zakarića očekuju novu dimenziju, što je definitivno i tačno s obzirom na kvalitete ovog bh. fudbalera. 

Zakarić je u jesenjm dijelu sezone 18 puta nastupio za Borac i postigao dva pogotka uz tri asistencije. Ranije je u karijeri igrao za: Kozaru, Široki Brijeg, Dinamo Zagreb, Lokomotivu Zagreb, Zrinjski, Željezničar, Slaven Belupo, Partizan, Craiovu, Borac i Ohod Al-Medinu. Za A selekciju BiH upisao je 11 nastupa. 

Top Komentari

Zeleni_zub
Ko da bi ga ko htio u Premijer ligi.
0 4
Prazina
Pametan čovjek. Živjet će na moru u normalnom okruženju i imati jednake finansijske uvjete kao ovdje u premijer ligi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi