Prosinečki ga izbacio iz reprezentacije, a on se oglasio na Instagramu zanimljivim stihovima
Igrač broj šest je objavio Instagram story sa zanimljivim stihovima pjesme Beogradskog sindikata i time vjerovatno dao svoj "komentar" na sve ono što mu se dešava ovih dana.

Pjesma Beogradskog sindikata

Prosinečki ga izbacio iz reprezentacije, a on se oglasio na Instagramu zanimljivim stihovima

E. Čaušević

Selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki jučer je saopštio da više neće pozivati u nacionalni tim defanzivca Anderlechta Igrača s brojem šest zbog skandala u koje je uključen prethodnih mjeseci.

Bh. fudbaler je prethodnih mjeseci bio jedna od glavnih tema, ali ne zbog fudbala već zbog svog privatnog života. Prvo se našao na velikim kritikama zbog tetovaže četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata Momčila Đujića, a onda i zbog afere s poznatom pjevačicom Jelenom Karleušom.

Iz N/FS BiH su osudili ove postupke bh. igrača i najavili da će sa selektorom donijeti odluku o njegovoj budućnosti, a Prosinečki je jučer potvrdio da ovaj fudbaler više neće nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Igrač s brojem šest još se nije oglašavao po ovom pitanju, ali je na Instagramu objavio story za koji svi vjeruju da je njegov komentar na novonastalu situaciju. On je objavio video kako sluša pjesmu "Druže" poznate grupe "Beogradski sindikat" i to veoma zanimljiv dio nje koji glasi:

"Slušaj druže budi to što voliš, nemoj nikom da se prodaješ moraš da se boriš. Znam da nije lako, ne želi to svako, ali ima nas još takvih...".

Jahić o izbacivanju Vranješa: Što se igrači nisu oglasili? Jedini Ibišević je imao mu*a

Da je donesena ispravna odluka mišljenja je i Sanel Jahić, igrač koji je svojedobno na 24 utakmice nosio dres BiH, koji je za SportSport.ba izjavio kako je ista ta reprezentacija i napravila Ognjena Vranješa.

"Odluka je potpuno ispravna, nema šta. Mora postojati neki red i ne može nijedan igrač biti iznad reprezentacije. I jedan Messi bio izbačen da sličnu stvar napravio u Argentini, a ne Vranješ... ", kaže nam Jahić, pa dodaje:

"U priče oko Karleuše ne ulazim, to je njegov život, neka radi šta hoće. Ali, sve ovo oko tetovaže govori kako o posljedicama nije razmišljao, doslovno je sam sebe istjerao iz reprezentacije, takve se stvari ne tolerišu ni u klubovima. Pokazao je veliko nepoštovanje prema reprezentaciji, saigračima, svima... On je nogometaš, javna ličnost, zašto mu to treba? Uostalom, ista ova reprezentacija mu je i dala ime i prezime, jer bez nje, realno, ne bi bio nigdje, igrao bi po prosječnim klubovima. A, dobijao je pozive i kad je bio bez kluba."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nije na tome stao Jahić...

"Greška je što se niko od igrača iz reprezentacije nije oglasio, izjasnio o cijelom slučaju... Jedini je Vedad Ibišević imao mu*a da kaže nešto."

Top Komentari

StoneIsland
Nema ga više u reprezentaciji, treba jednostavno zaboraviti da postoji. Nebitan lik.
11 0
Benjamingst
Budaletina obicna. Sad niti igra niti ce igrati ode karijera u 3 lipe...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije