Jahić o izbacivanju Vranješa: Što se igrači nisu oglasili? Jedini Ibišević je imao mu*a

Bivši reprezentativac BiH bez dlake na jeziku

Jahić o izbacivanju Vranješa: Što se igrači nisu oglasili? Jedini Ibišević je imao mu*a

Nema kraja mukama za Ognjena Vranješa (29). Nakon što je sklonjen iz prve momčadi Anderlechta, odlukom selektora Roberta Prosinečkog sada je odstranjen i iz reprezentacije BiH, što je, više-manje, bilo i za očekivati.

Banjalučanin se posljednjih mjeseci u medijima spominjao zbog svega, najmanje zbog nogometa. Nakon što je tetovirao četničkog vojvodu iz Drugog svjetskog rata Momčila Đujića, posvađao se s navijačima i nazvao ih 'bauštelcima', ali to nije bilo sve. Kao tačka na i došla je i njegova afera sa pjevačicom Jelenom Karleušom i suprugom nogometaša Duška Tošića.

"Sam je sebe izbacio iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i BiH, mora se dokazivati na terenu i izvan njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagovao i osudio njegove postupke", rekao je selektor Prosinečki, pravdajući svoju odluku.

Igračke kvalitete štopera Anderlechta nisu sporne, uostalom ne bi bio u takvom klubu, ali da su ljudski, prije svega moralni upitni, dokazao je više puta... Da je donesena ispravna odluka mišljenja je i Sanel Jahić, igrač koji je svojedobno na 24 utakmice nosio dres BiH, koji je za SportSport.ba izjavio kako je ista ta reprezentacija i napravila Ognjena Vranješa.

"Odluka je potpuno ispravna, nema šta. Mora postojati neki red i ne može nijedan igrač biti iznad reprezentacije. I jedan Messi bio izbačen da sličnu stvar napravio u Argentini, a ne Vranješ... ", kaže nam Jahić, pa dodaje:

"U priče oko Karleuše ne ulazim, to je njegov život, neka radi šta hoće. Ali, sve ovo oko tetovaže govori kako o posljedicama nije razmišljao, doslovno je sam sebe istjerao iz reprezentacije, takve se stvari ne tolerišu ni u klubovima. Pokazao je veliko nepoštovanje prema reprezentaciji, saigračima, svima... On je nogometaš, javna ličnost, zašto mu to treba? Uostalom, ista ova reprezentacija mu je i dala ime i prezime, jer bez nje, realno, ne bi bio nigdje, igrao bi po prosječnim klubovima. A, dobijao je pozive i kad je bio bez kluba."

Nije na tome stao Jahić...

"Greška je što se niko od igrača iz reprezentacije nije oglasio, izjasnio o cijelom slučaju... Jedini je Vedad Ibišević imao mu*a da kaže nešto."

Upitali smo Jahića i kako vidi reprezentaciju danas kada njome upravlja Prosinečki.

"Malo ko mu je vjerovao u početku, napravio je velike promjene, ali, evo, rezultati sve govore. Nema se čovjeku šta prigovoriti. Vjerujem da ćemo i u narednom periodu s njim imat uspjeha, a realno nije nam loša ni ova grupa za kvalifikacije. Možemo biti barem drugi."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Već neko vrijeme je u mirovini, bez nogometa ne može.

"U nogometu sam cijeli život, želim da se time i dalje bavim, ali vidjet ćemo još na koji način. Trenutno sam u kombinacijama s nekim menadžerima, nije to jednostavno, a nije nemoguće ni da se oprobam u budućnosti kao trener", istakao je Jahić koji je ostao upamćen po golu koji je 2008. postigao Belgiji.

Top Komentari

MLADOST
Ispravna odluka i kluba i Reprezentacije. Konj ostaje Konj, takvog ga roditelji napravili, a nikome poslije nije uspjelo da od konja napravi čovjeka. Šta mu je to sve trebalo, to on zna, ali što je tražio to je i dobio. Vjerovatno je napokon zadovoljan.
9 0
niko nikovic
ko ce se oglasiti iz reprezentacije kad su neki od autoriteta haveri za vranjesom
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi