Bivši defanzivac Stokea preminuo u 25. godini
Foto: Stokecityfc.com

Dionatan Teixeira doživio težak srčani udar

Bivši defanzivac Stokea preminuo u 25. godini

Nekadašnji član Stoke Cityja, brazilski štoper Dionatan Teixeira, preminuo u 25. godini života nakon teškog srčanog udara.

Brazilski defanzivac je preminuo dok je boravio u svojoj rodnoj zemlji, u gradu Londrina.

On je prošlu polusezonu proveo u dresu Sheriff Tiraspola, a upravo su se iz ovog kluba i oglasili povodom njegove iznenadne i tragične smrti.

"Prije nekoliko sati je preminuo veoma dobar čovjek i odličan fudbaler, bivši igrač Sheriffa Dionatan Teixeira. Bilo mu je 25 godina. Cijeli klub je šokiran ovim tragičnim vijestima. Bol nakon gubitka je velika", oglasili su se iz moldavskog kluba.

Teixeira je seniorsku karijeru počeo u Slovačkoj gdje je nastupao za Košice, Slovan iz Bratislave, Banik i Duklu. Nakon Dukle, 2014. godine prelazi u Stoke City, u kojem se nije naigrao, pa je naredne godine boravio na posudbi u Fleetwodu. Nakon napuštanja Stokea u februaru 2017. godine je potpisao ugovor sa Sheriffom, sa kojim je došao do titule prvaka Moldavije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije