Neymaru milioni, a Sir Matthewsu svega pet funti
Foto: Stoke City FC

Na aukciji ugovor legendarnog fudbalera iz 1932. godine

Neymaru milioni, a Sir Matthewsu svega pet funti

Na dan kada je Neymar potpisao ugovor sa PSG-om prema kojem će zarađivati oko 860.000 eura sedmično, na aukciji se našao i jedan puno skromniji ugovor, onaj legende engleskog fudbala Sir Stanleyja Matthewsa iz 1932. godine.

BBC prenosi da je aukcijska kuća Hansons stavila na prodaju prvi profesionalni ugovor Sir Stanleyja Matthewsa sa Stoke Cityjem iz 1932. godine.

Naime, prema ovom ugovoru Matthews je u Stoke Cityju zarađivao pet funti sedmično, što bi, zbog promjena u kursu i vrijednosti valute, danas iznosilo oko 320 funti. Dalje, Matthews je za potpisivanje ugovora dobio naknadu od 10 funti, što je danas oko 640 funti, a njegova nedjeljna plata se, tokom ljeta, smanjivala s pet na tri funte zbog pauze u fudbalskim takmičenjima.

Inače, Matthews je jedan od najslavnijih britanskih fudbalera i jedini koji je za vrijeme aktivnog bavljenja fudbalom dobio titulu Sir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi