Bivši fudbaler Uniteda: Van Gaal me je učinio robotom

Nije bio zadovoljan tretmanom

Bivši fudbaler Uniteda: Van Gaal me je učinio robotom

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda, Morgan Schneiderlin, poručio je da nije bio zadovoljan tretmanom nekadašnjeg trenera Crvenih đavola Louisa van Gaala.

Schneiderlin je igrao prošle sezone isključivo po naredbama holandskog stručnjaka i nije imao mnogo prostora da sam donosi odluke na terenu.

On poručuje da mu je Van Gaal mnogo stvari zabranio i da je to negativno uticalo na njega.

"Prva sezona sa Van Gaalom bila je veoma teška. Nisam uopšte uživao na terenu. Ostavio mi je jako malo slobode u igri, iako sam imao mnogo iskustva u Premier ligi. Sa njim kao trenerom, osjećao sam se kao robot. On mi je stalno govorio 'ne smiješ nikada ići i uzeti loptu na tom dijelu terena, ne smiješ ovo, ne smiješ ono'. Te instrukcije su me poljuljale", rekao je francuski fudbaler.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Schneiderlin je danas član Evertona za kojeg je ove sezone odigrao ukupno devet mečeva u Premiershipu te je postigao jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi