Bivši fudbaler Veleža žrtva prevare u Albaniji

Nadao se drugačijem ishodu

Bivši fudbaler Veleža žrtva prevare u Albaniji · Saznajemo

A. Čaušević

Mnogi fudbaleri iz Premijer lige vjeruju da svoju sreću mogu pronaći van granica BiH.

Mnogo je primjera u kojim su igrači napuštali bh. prvenstvo te odlazili u lige iz regiona. Među njima je i Tarik Isić.

Defanzivac koji je prošle sezone igrao za Velež je ljetos ostvario transfer u Albanijiu nakon što mu je istekao ugovor sa mostarskim klubom.

Ovaj 28-godišnjak je potpisao ugovor sa Kukešijem i nadao se da će igrati u kontinuitetu u albanskom klubu, međutim desilo se suprotno.

Isić je na neki način bio žrtva prevara, jer kako SportSport.ba saznaje albanski klub bh. fudbaleru nije uopšte isplaćivao platu.

S obzirom da Kukeši nije ispoštovao svoj dio dogovora, Isić se vratio u BiH te je već tužio albanski klub FIFA-i i vjeruje da će mu zarađeni novac biti isplaćen.

Do sada je bilo niz slučajeva prema kojim su bh. fudbaleri tužili inostrane klubove te dobili svoj novac, a istom ishodu se nada i Isić.

Štoper je bio član generacije Veleža koja je osvojila prvi klupski trofej poslije agresije na BiH, iako je uglavnom imao status rezerviste. 

Albanija mu je bila drugo iskusto van granica BiH pošto je prije dvije godine bio u Maleziji gdje je nastupao za ekipu Peraka.

U BiH je promijenio dosta klubova. Igrao je za Radnik iz Hadžića, Turbinu, Čapljinu, GOŠK, Čelik, Radnik Bijeljinu, Olimpik...

Top Komentari

Brazuka
Ne. Prevario je on njih onog dana kad su ga uzeli. To je najveća lopata koja je ikad igrala u velezu.
4 2
Comandini
Mislim da ga Dudic planira dovesti u Sa i da je zato raskinuo s albancima. Po meni pravi igrac, jak na lopti, dobro otvara igru sto Sarajevu nedostaje.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi