Bivši hrvatski prvoligaš prodan za 13.500 eura

HNK Šibenik dobija novog vlasnika

Bivši hrvatski prvoligaš prodan za 13.500 eura

HNK Šibenik je od 1992. do 2012 godine gotovo konstatno igrao prvoligaški fudbal. Ipak, od teškog period koji je uslijedio nakon toga se još nije u potpunosti oporavio.

Ipak, prošle sezone je Šibenik bio blizu plasmanu u 1. HNL, ali je ostao "kratkih rukava".

Danas hrvatski mediji prenose da će HNK Šibenik uskoro i zvanično dobiti novog vlasnika.

Navodno je Gradsko vijeće Grada Šibenika na dašnjoj sjednici odlučilo prhvatiti ponudu Paramount grupe kao najbolju.

Tokom glasanja je bilo dosta suzdržanih, ali nije bilo onih koji su protiv tako da je skoro 95% dionica HNK Šibenik prodano Paramount grupi za 13.500 eura.

Također, Grad Šibenik će novim vlasnicima sportske terene na Šubićevcu i Cinici ustupiti na korištenje na rok od 23 godine, prenosi Index.hr.

Neki od uslova za ustupanje sportskih terena jesu i ti da novi vlasnici ne mogu mijenjati ime kluba, te da HNK Šibenik u narednih pet godina neće ispasti u treći rang hrvatskog fudbala. Potrebno je i da novi vlasnici dostave dokaze o finansijskim sredstvima kao garant za stabilnost kluba u narednih pet godina.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inače, Šibenik je svoj najbolji rezultat ostvario u sezoni 2009/2010 kada je završio četvrti u 1. HNL i izborio kvalifikacije za Ligu Evrope.

Treba dodati da su u "zlatno doba" Šibenika dres ovog kluba nosili današnji prvotimci Željezničara Ermin Zec i Mehmed Alispahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi