Bivši igrač Barcelone i Chelseaja predlaže novo pravilo: Četiri kornera penal!
Foto - EPA

Belletti smatra da bi bilo zanimljivije

Bivši igrač Barcelone i Chelseaja predlaže novo pravilo: Četiri kornera penal!

M. Šljivak

Nekadašnji fudbaler Barcelone, Brazilac Juliano Belletti, ima itekako zanimljiv prijedlog za promjenu fudbalskih pravila.

Belletti je predložio da se uvede pravilo da ekipe nakon svakog trećeg kornera na utakmici, dobiju penal. To bi po njegovom mišljenju znatno povećalo broj golova.

"Najvažnija stvar u fudbalu je pogodak, a oni su postali rijetki (1, 2 ili tri gola po meču. Najgledanija stvar su penali. Predlažem da se uvede novo pravilo kako bismo imali više penala tokom utakmice. Recimo da budu četiri kornera penal. Na svakom četvrtom korneru da bude penal", predložio je Belletti.

[twitter]https://twitter.com/julianobelletti/status/1283484672673091586[/twitter]

Njegov prijedlog je naravno nerealan i teško da će se ikada u budućnosti desiti ovako značajna promjena fudbalske igre, pa će sve vjerovatno ostati samo na prijedlogu.

Belletti je tokom fudbalske karijere igrao za Cruzeiro, Sao Paulo, Atletico Mineiro, te Villarreal, Barcelonu, Chelsea i Fluminense.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Odavno nisam čuo veću glupost.
8 2
Penderinos
Pa ne igraš Viktorije druže !
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi