Bivši igrač Barcelone promijenio ime: Svi mu se smiju, on samo traži malo poštovanja

Sada je Goku

Bivši igrač Barcelone promijenio ime: Svi mu se smiju, on samo traži malo poštovanja

E. Škorić

Joan Roman, koji je svojevremeno igrao za Barcelonine rezerve, promijenio je ime u Goku.

Goku je poznati lik iz animiranog crtića "Dragon Ball" i zanimljivo da je Roman odlučio baš tako da se zove. Roman je očigledno rastao uz "Zmajevu kuglu" i hit crtić iz Japana, koji je bio popularan u skoro svakoj zemlji na svijetu.

On je već promijenio ime na Instagramu i objasnio razloge koji su ga doveli do ovog očito 'ludog' izbora, ali koji krije bezbroj značenja.

"Zahvalan sam Joan na onome što sam živio, na svim pozitivnim stvarima koje mi je ostavio, ali sada sam Goku. Odabrao sam ovo ime jer se osjećam poistovjećenim s onim što predstavlja: ustrajnost, empatija, rast u lice preprekama, svjetlost i pozitivnost. Molim samo za poštovanje, kao što mi to toliko ljudi pokazuje. Uvijek u pokretu, uvijek naprijed", napisao je Roman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Goku trenutno igra u Poljskoj, a ponikao je u Manchester Cityju. Ove sezone je dao tri gola uz tri asistencije na pet mečeva u dresu Miedž Legnice.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Kad dadne gol slavi uz:Kame, jame, haaaa
0 2
Penderinos
Sta je tu cudno i ja se zovem Freddie Kremenko po mom muzickom idolu koji je rasturao rock scenu 80' sa bendom zvani queen
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi