Bivši igrač Čelika u lovu na trofej: "Šta će sada igrači u BiH? Smiješno, ali istinito"
Foto: Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület

Odlično se snašao u novoj sredini

Bivši igrač Čelika u lovu na trofej: "Šta će sada igrači u BiH? Smiješno, ali istinito" · Intervju

Odlazak u Mađarsku za Marina Jurinu se ispostavio kao pun pogodak.

U januarskom prijelaznom roku Jurina je iz Čelika otišao u Mezokovesd, klub koji i nije toliko poznat, međutim danas su apsolutni hit. Osim što se u prvenstvu nalaze odmah ispod Ferencvaroša i MOL Fehevara, prije nekoliko dana se izborili i historijski plasman u finale Kupa.

Sve to, svakako, bilo je povod za priču sa Jurinom koji je od dolaska u novu sredinu postigao tri pogotka i upisao jednu asistenciju.

"Ide nam odlično, nema šta. Mezokovesdu je ovo tek četvrta sezona u 1. ligi, ali klub je organizovan na jednom visokom nivou, imamo sve uslove i stvarno je užitak igrati ovdje", javio se 26-godišnji Jurina za SportSport.ba i potom otkrio kako je uopšte završio u Mađarskoj.

"Tek kada sam došao saznao sam da su me pratili duži vremenski period. Iz Čelika sam otišao na posudbu u Shkupi, gdje sam za polusezonu dao 12 pogodaka, a poslije toga oni su i definitivno odlučili da pošalju ponudu i da me dovedu."

Mezokovesd će sutra igrati finale protiv Honveda.

"Velika je to stvar za klub, ali i nas igrače. U prvenstvu smo u blagoj prednosti u odnosu na Honved, međutim u ovakvim slučajevaim to ne znači ništa, trebamo se maksimalno skoncentrisati i dati sve od sebe. Siguran sam da uz pravi pristup ni rezultat neće izostati. Utakmica će se inače igrat na novom stadionu Puskas Arena. To je još veći motiv, a uz sve to i gledatelji će moći biti prisutni."

Svojim igrama u Mađarskoj je prilično zadovoljan.

"Dosad sam postigao tri pogotka i pritom ubilježio asistenciju. Nije to loše, mogu da budem zadovoljan, ali po prirodi sam takav da uvijek težim ka boljem. Može i mora biti bolje."

I danas prati zbivanja u Premijer ligi BiH. Iznenađen je zbog završetka sezone.

"Po meni je to smiješno. Ako se u gotovo svim zemljama može igrati bez problema, zašto ne bi moglo i u BiH? Niko ne misli o igračima, kako će i šta će nakon pet mjeseci pauze, bez utakmica... Smiješno, ali istinito."

Dotakli smo se i Čelika koji će se od sljedeće sezone igrati u nižem rangu.

"Bilo je pitanje vremena kada će se ovakav scenarij desiti. Krivi ljudi su vodili klub. Šteta zbog igrača, navijača, onakvog stadiona... Jedan takav klub ne zaslužuje da igra u nižem rangu. Želim im od srca sve najbolje i da se vrate što prije tamo gdje pripadaju", poručio je Jurina na kraju razgovora.

Uz Jurinu, napomenimo da za Mezokovesd igra i Dino Beširović koji je ujedno jedan od najboljih fudbalera u ovom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi