Marin Jurina pogodio i u Kupu Mađarske

Mezokovesd prošao u četvrtfinale

Marin Jurina pogodio i u Kupu Mađarske

Marin Jurina, 26-godišnji bh. ofanzivac, je u januaru realizovao transfer u redove mađarskog prvoligaša Mezokovesd Zsoryja.

Prije 15-ak dana je postigao prvijenac u dresu Mezokovesda u meču mađarskog šampionata, a danas je pogodio i u Kupu Mađarske.

Danas je odigran revanš meč 1/8 finala Kupa Mađarske između Kaposvara i Mezokovesda, a gosti su lagano stigli do plasmana u narednu fazu takmičenja.

Mezokovesd je prvi meč na svom terenu dobio sa 2:1, da bi danas u Kaposvaru slavio 1:3 i prošao u četvrtfinale.

Jurina se počeo ovaj susret, a postigao je drugi gol svog tima - u 65. minuti. Pored njega, u strijelce su se u timu Mezokovesda upisali Takcas i Berecz (penal), dok je jedini gol za Kaposvar postigao Vachtler u 84. minuti utakmice.

Treba dodati da je član startne postave Mezokovesda i danas bio i bh. internacionalac Dino Beširović.

Top Komentari

Mason
Bravo majstore
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi