Bivši igrač Juventusa stigao u Galatasaray
Foto: Galatasaray

Lemina pojačao redove turskog velikana

Bivši igrač Juventusa stigao u Galatasaray

Galatasaray se ne šali ovog ljeta. Stigla su brojna kvalitetna pojačanja, stigao je i Radamel Falcao, a sada je istanbulski velikan ozvaničio i dolazak Marija Lemine.

Ovaj 26-godišnji veznjak je u Galatasaray stigao na jednogodišnju posudbu iz engleskog Southamptona, a turski velikan će po isteku iste imati opciju otkupa njegovog ugovora.

Galatasaray je samu posudbu Gabonca platio milion eura, dok će njegov ugovor moći otkupiti za dodatnih 16.

Inače, Mario Lemina je u Southampton stigao na ljeto 2017. godine iz Juventusa, za nešto više od 17 miliona eura.

Od tada je za engleski klub odigrao 52 utakmice, postigao dva gola i upisao isto toliko asistencija. Ipak, čini se da nije bio u planovima za novu sezonu, pa su ga Sveci pustili u Galatu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Mario Lemina je nastupao za Juventus od 2015. do 2017 godine, a u redove Stare dame je stigao iz Marseillea. Juventus je svojevremeno za njegov potpis izdvojio nešto više od 10 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi