Bivši igrač Manchester Uniteda je nakon blamaže Spursa protiv Bayerna imao jasnu poruku za Kanea
Ferdinand je izjavio da je bio u sličnoj situacji kao Kane i da je na kraju donio odluku da želi osvajati trofeje

Ferdinand smatra da Kane treba napustiti Tottenham ukoliko želi osvajati trofeje

Bivši igrač Manchester Uniteda je nakon blamaže Spursa protiv Bayerna imao jasnu poruku za Kanea

S. Pašalić, foto: EPA

Tottenham je sinoć doživio pravo poniženje nakon što je poražen na svom terenu od Bayerna sa visokih 7:2.

Finalist Lige prvaka iz prošle sezone je gubio na poluvremenu sa 2:1, ali ništa nije naslućivalo na to da će se u nastavku desiti prava katastrofa.

Harry Kane je postigao gol iz penala u 61. minuti za 4:2, ali sam nije mogao puno više od toga da napravi.

Napadač Tottenhama je prošle sezone bio na korak do osvajanja Lige prvaka, ali je Liverpool na kraju bio bolji, a Englez je ipak ostao bez trofeja.

Nakon ubjedljivog poraza od Bavaraca, bivši igrač Manchester Uniteda, Rio Ferdinand je pozvao najboljeg igrača Spursa da napusti klub ukoliko želi osvajati najveće trofeje u nogometu.

Tottenham je blijeda slika tima koji je igrao prošle sezone i jasno je da praktično ne postoji nikakva šansa da ove sezone stigne do finala, a u Premier ligi već zaostaje deset bodova za Liverpoolom pa je jasno zašto je Ferdinand dao ovakvu izjavu.

"Gledam Harryja Kanea i pitam se: 'Zbog čega si u igri? Želiš li biti najveća zvijezda jednog kluba ili osvajati trofeje? Da li Spursi izgledaju kao tim koji može osvojiti trofeje?'", rekao je Ferdinand pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ja mislim da ne može. Prije nekoliko godina bili su bolja ekipa. Leeds je sličan primjer, bio sam možda godinu ili dvije mlađi, ali bio sam u ekipi na polufinalu Lige prvaka, zamalo sam osvojio ligu, ali mislio sam da imam druge šanse drugdje i da imam priliku otići. Donio sam vrlo brzu odluku da odem i osvojim trofeje."

"Harry Kane vjerovatno razmišlja o tome i ima tih pitanja. Trebaju mu brzi odgovori. Ima 26 godina, a vi imate samo mali broj mogućnosti, one dolaze i odlaze vrlo brzo.", dodao je bivši igrač Uniteda.

Top Komentari

Exeter
Rio, ne rise.. da dovedu dva kvalitetna pojačanja, osvojili bi sve živo.. al nema se para, napravili ljudi stadion.. ne može i jare i pare
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi