Bivši igrač ruskog Anžija stigao na Bilino polje
Dzhamalutdinov će pojačati konkurenciju na poziciji polušpica, gdje će se za mjesto u ekipi boriti sa Salčinovićem i Bjelošom.

Dzhamalutdinov će pojačati vezni red Zeničana

Bivši igrač ruskog Anžija stigao na Bilino polje

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon povratka iz Turske, nastavili su s treninzima i pripremama za nastavak sezone u Premijer ligi.

Zeničani će generalku odigrati u subotu na Bilinom polju protiv Borca, a svakako da će svi navijači Čelika na tom meču moći da vide dosta novih igrača, koji su ove zime stigli u redove crno-crvenih.

Jedan od igrača koji je stigao na Bilino polje, a o njemu se još ništa nije pisalo jeste 23-godišnji veznjak Tamirlan Dzhamalutdinov. Ovaj nogometaš rođen u Rusiji, počeo je karijeru u moskovskoj Niki, a nastavio u dobro poznatom Anžiju. Nakon pet sezone u ovome klubu u martu 2018. godine pojačava FK Metta iz Latvije.

U Latvijskoj ligi ovaj nogometaš pokazao je svoje kvalitete, te je u ovom klubu u nepune dvije godine odigrao 62 utakmice uz učinak od 19 golova i pet asistencija. Ako Dzhamalutdinov bude registrovan za Čelik sigurno će pojačati konkurenciju za poziciji polušpica, odnosno centralnog veznjaka, gdje će se za mjesto u ekipi boriti s kapitenom Salčinovićem i mladim Bjelošom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani će u nastavak sezone sigurno ući s dosta izmijenjenim sastavom u odnosu na jesen, a vidjet ćemo hoće li predvođeni Umitom Ozatom uspjeti da osiguraju opstanak u Premijer ligi.

Bivši igrač ruskog Anžija stigao na Bilino polje

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ALLSTAR
Još malo pa će doći Arshavin
8 1
nemozetako
Nevjerovatno. 4 igraca atrana mogu biti u protokolu za utakmicu, a oni dovode 8-9 igraca. Znaci pola ce njih grijati tribine i uzimati pare ni za sta. I onda se Celik sa tim ponosi, a turcin ih samo ukopaje svaki dan sve vise i vise. Daj Boze da izadje na dobro
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi