Ozat: Dolazi nam jedan defanzivac iz Njemačke, a tražimo još pojačanje u napadu

Trener Čelika nakon današnjeg treninga

Ozat: Dolazi nam jedan defanzivac iz Njemačke, a tražimo još pojačanje u napadu

E. Čaušević

Fudbaleri Čelika odradili su jutros novi trening na Bilinom Polju u sklopu priprema za nastavak sezone.

Zeničani su se nedavno vratili s priprema iz Antalije, a završni dio će odraditi na svom terenu. Čelik za vikend očekuje generalka protiv Borca iz Banja Luke na svom terenu od 14:30 sati.

Nakon današnjeg treninga za SportSport.ba govorio je trener ovog tima Umit Ozat.

"Dosta sam zadovoljan sa radom igrača, njihovim zalaganjem i motivacijom. Dosta smo smanjili prosječnu starost igrača. Da li je igrački kadar kompletan? Skoro da jeste možda da još jednog centarfora nađemo. Dolazi nam još jedan stoper iz Njemačke i još jednog centarfora ćemo vidjeti da uzmemo, a ostalo je sve kompletno, rekao je Ozat.

Osvrnuo se i na dolazak azerbejdžanskog igrača Elvina Yunuszade.

"Ako Bog da, uzimamo sve igrače od kojih ćemo imati koristi. To je igrač koji ima nekoliko mečeva u Ligi prvaka. Imat ćemo dosta koristi od njega".

Početni sastav za Zrinjski već zna.

"Da, to nam je generalka. Planiram početi utakmicu s ekipom koja će igrati protiv Zrinjskog. Možda će biti jedna ili dvije promjene, ali to će biti otprilike ta ekipa

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ozat je rekao da zna da je broj stranaca u klubu ograničen na četiri iako trenutno u Čeliku ima više stranih igrača od toga.

"Naravno da znam i prema tome radimo transfere. Vjerovatno će jedan ili dva igrača na posudbe. Cilj nam je da ostanemo u ligi, a istovremeno da podmladimo ekipu što je veoma dobro za budućnost ovog kluba".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
Snimano kalkulatorom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi