Bivši igrač Sarajeva ide kod Zukanovića u Genou?

Oduševio u Sloveniji

Bivši igrač Sarajeva ide kod Zukanovića u Genou?

Ako je vjerovati pisanju italijanskih medija, na meti Genoe se nalazi mladi bh. fudbaler Rifet Kapić. 

Nekadašnji omladinac Sarajeva i cazinske Krajine već gotovo dvije godine nosi dres Gorice, gdje je jedan od najboljih igrača, a partije koje pruža u Sloveniji mogle bi mu donijeti transfer u jednu od najjačih liga na svijetu. 

Italijanski mediji, tačnije calciomercato.it, tvrdi da se 22-godišnji Kapić nalazi 'pod lupom' Genoe koja je u potrazi za kvalitetnim veznim igračem, a navodno su ga predstavnici kluba već u nekoliko navrata gledali na djelu. 

U slučaju da završi u Genoi, Kapić bi postao saigrač bh. reprezentativca Ervina Zukanovića koji je od ljeta u ovom klubu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove sezone Kapić je igrao zapaženu ulogu u kvalifikacijama za Evropsku ligu, gdje je u četiri utakmice postigao isto toliko pogodaka, dok je u prvenstvu dosad tri puta tresao protivničku mrežu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi