Bivši igrač Veleža okončao karijeru u 27. godini
Hajdarović je proteklu sezonu igrao za Bosnu iz Visokog, gdje je bio jedan od najboljih igrača

Hajdarović okačio kopačke o klin

Bivši igrač Veleža okončao karijeru u 27. godini

D. Kurbegović

Nogometaši Bosne iz Visokog na domaćem terenu u okviru 28. kola 1. lige FBiH poraženi su od Olimpica 1:4, a ta utakmica bila je ujedno posljednja u karijeri za jednog igrača.

Alidin-Dino Hajdarović odlučio je okačiti kopačke o klin u 27. godini, što je svakako veliko iznenađenje, kada se zna da su to najbolje godine, kada igrači sazrijevaju, te kada su na vrhuncu karijere.

Ipak, ovaj nogometaš rođen u Mostaru odlučio je kazati zbogom nogometu, te će se u narednom periodu posvetiti privatnom biznisu, te završavanju studija, koje je pri kraju.

U svojoj karijeri pored Veleža, nastupao je za Radnik, austrijski Ritzing, Rudar iz Kaknja, te visočku Bosnu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U tekućoj sezoni za Bosnu je nastupio na 21 utakmici uz učinak od tri gola i jednom asistencijom. Hajdarović je tip igrača, kojeg gdje god stavite on će dati svoj maksimum, tako da je u svojoj karijeri igrao sve, od desnog beka, do centralnog napadača.

Najbolje trenutke u svojoj karijeri proveo je u Veležu, gdje je u dresu kluba iz Mostara skupio skoro 100 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi