Bivši igrač Želje i Sarajeva zabio četiri gola u Turskoj
EPA

Briljirao protiv Denizlispora

Bivši igrač Želje i Sarajeva zabio četiri gola u Turskoj

Bivši fudbaler Željezničara i Sarajeva Adis Jahović odigrao je meč za pamćenje u Turskoj.

Jahović danas nosi dres tamošnjeg Yeni Malatyaspora, a u večerašnjoj pobjedi koju je njegov tim ostvario nad Denizlisporom uspio je da postigne čak četiri pogotka i izbije na čelo liste strijelaca.

U sklopu 7. kola turskog šampionata Yeni Malatyaspor je protiv Denizlispora na kraju slavio s visokih 5:1, a domaće je u vodstvo Jahović doveo u 28. minuti golom s bijele tačke, da bi do odlaska na odmor Donald udvostručio prednost.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u nastavku. S bijele tačke Jahović je u 61. minuti povisio na 3:0, a iako su četiri minute kasnije gosti uspjeli da smanje prednost, makedonski napadač je već u sljedećem napadu postigao novi gol.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na tome nije stao, imao je Jahović još nekoliko prilika do kraja utakmice, a u nadoknadi uspio je da postigne i svoj četvrti gol i postavi, ispostavit će se, konačnih 5:1 u Malatyji.

Nakon sedam odigranih utakmica Jahović na svom kontu ima sedam pogodaka i trenutno je prvi strijelac Super lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi