Kamber donio trofej Honvedu, Beširović i Jurina ostali praznih ruku

Finale Kupa Mađarske

Kamber donio trofej Honvedu, Beširović i Jurina ostali praznih ruku

Večeras je, uz limitirani broj navijača na tribinama, odigran prvi takmičarski meč na novoj Puškaš Areni u Budimpešti. Bilo je to finale Kupa Mađarske, a Honved je savladao Mezokovesd i došao do trofeja.

Nakon 90 minuta borbe na terenu, Honved je slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Poveo je Honved u 33. minuti preko Lovrića, koji je nekako uspio progurati loptu u gol protivnika, ali je tim Mezokovesda uspio izjednačiti samo četiri minute kasnije. Strijelac gola je bio Pekar koji je odlično pogodio iz slobodnjaka.

Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor, da bi Honved u 56. minuti stigao do prednosti od 2:1.

Strijelac gola za 2:1, i ispostavilo se pobjedu u finalu, bio je Đorđe Kamber, iskusni fudbaler koji je svojevremeno nastupao za Željezničar, ali i upisao jedan nastup za reprezentaciju BiH.

Mezokovesd do kraja nije uspio postići gol, pa je trofej otišao u ruke fudbalera Honveda. Tako su bh. internacionalci u ekipi Mezokovesda Marin Jurina i Dino Beširović ostali praznih ruku.

Beširović je odigrao čitav susret, dok je Jurina u igru ušao u 79. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi